Ohjelmaa alle 50 hengen tilaisuuksiin.

Ohjelmaa alle 50 hengen tilaisuuksiin.

Kesäkuun alussa kun kokoontumisrajoituksia höllennetään hieman ja saamme jälleen kokoontua alle viidenkymmenen hengen tilaisuuksissa. Moni miettii minkälainen ohjelma tämän kokoiseen tilaisuuteen parhaiten sopii?

Pienet, alle viidenkymmenen hengen tilaisuudet ovat usein varsin intiimejä ja tunnelmallisia tilaisuuksia. Siksi niihin ei kovin hyvin sovi ohjelmaksi suuret show -spektaakkelit, vaan lähinnä erilaiset yhden esiintyjän tai duon esitykset.

Oman esiintymiskokemukseni myötä suosittelen tämän kokoisiin tilaisuuksiin ohjelmaksi taikuria, stand up -koomikkoa tai pientä improvisaatioteatteri -ryhmää. Yleisön määrä on pieni, joten kaikki pystyvät helposti seuraamaan esiintyjää, näin syntyy hyvin intiimi tunnelma ja välitön vuorovaikutus yleisön ja esiintyjän välille. Omasta ohjemistostani Stand up -taikashow on ohjelma jota tarjoan tämän kokoisiin tilaisuuksiin.

Jos haluat musiikkia tilaisuuteesi, suosittelen ehdottomasti trubaduuria tämän kokoiseen tilaisuuteen tai maksimissaan akustista trioa. Yleisön määrä on hieman liian pieni suurille lavaesityksille, kuten kokonaiselle yhtyeelle tai vaikka moottorisaha -jonglöörishow´lle, jotka ovat parhaimmillaan yli sadan hengen tilaisuuksissa.

Trubaduuria valitessa kannattaa kysyä, ottaako hän biisitoiveita vastaan esityksen aikana. Useimmat ottavat, mutta eivät kaikki. Biisitoiveet tuovat esitykseen mukavaa vuorovaikutusta, joka on kiva niin esiintyjälle kuin yleisöllekin. Suuremmissa tapahtumissa ei ole mahdollista esittää biisitoiveita, joten tämä on oiva tilaisuus niille.

Esiintyjää valitessa kannattaa kysyä myös, onko hänellä oma äänentoisto? Vaikka yleisön määrä on pieni ja teoriassa esiintyjän ääni kuuluu kaikille, niin äänentoisto on ehdoton. Tämänkin kokoisesta yleisöstä syntyy sen verran hälyä ja sipinää, että yksikään ammattilainen ei esiinny ilman äänentoistoa.

Paras ajankohta puhe-esitykselle, oli se sitten taikuutta stand up -komiikkaa tai improteatteria, on ruokailun jälkeen. Silloin yleisöllä on hyvä mieli kun on vatsa täynnä, tärkeimmät kuulumiset tuttujen kanssa vaihdettu ja uusiin ihmisiin tutustuttu. Tämä on hyvä kohta pitää myös tarvittavat juhlapuheet.

Nyrkkisääntönä on, että musiikki tulee aina puheohjelman jälkeen. Jos muusikko villitsee yleisön tanssimaan ja laulamaan mukana, on sitä turha yrittää sen jälkeen rauhoitella kuuntelemaan ja seuraamaan keskittymistä vaativaa puheohjelmaa. Jos musiikki on tilaisuuden ainoa ohjelma, kannattaa se olla myöskin heti ruokailun perään.

Jos sinulla on juhlat tulossa, autan sinua mielelläni valitsemaan sopivan ohjelman sinne. Kauttani löytyy omien ohjelmieni lisäksi myös koomikot ja muusikot.

Ota yhteyttä tästä

Janne Mustonen

 

Ohjelmaa alle 50 hengen tilaisuuksiin.