Esiintymisfilosofiani

Toisinaan asiakkaani kysyvät tilatessaan esitystäni: “ethän sitten nolaa ketään” tai “ethän käytä sitä, tai sitä (poliittisesti epäkorrektia) termiä”.  Tästä johtuen ajattelin, että on ehkä hyvä avata omaa esiintymisfilosofiaani.

Esiintyessäni minulle on tärkeintä, että yleisöllä on hauskaa ja kaikki viihtyvät. Tämän lisäksi on kiva bonus, jos he ihastelevat jonglööritemppujeni vaatimaa taitoa tai hämmästyvät jostain taikatempustani. Tärkein ja keskeisin asia esiintymisessäni on kuitenkin huumori ja hauskuus, hauskaa pitää olla, kaikilla.

Tämän pyrin saavuttamaan sillä, että hion rutiinejani jatkuvasti paremmiksi ja testailen uusia vitsejä ja gägejä jatkuvasti. Valiten vain parhaat jatkoon. Kuuntelen myös herkällä korvalla saamaani palautetta ja korjaan ja kehitän toimintaani aina kun saan siihen aihetta. Kolme keskeisintä ohjenuoraa esiintymiselleni ovat:

Yleisön kanssa samalla puolella.

Entisenä koulukiusattuna minulle keskeinen arvo on se, että ketään ei kiusata esityksessäni. Tämä tarkoittaa sitä, että huumori on hyväntahtoista, en poimi ketään yleisöstä silmätikukseni tai muuteen nolaa ketään muiden edessä.

Avustajien kunnioittava kohtelu

Käytän esityksissäni paljon yleisöstä valittuja avustajia ja pyydän heidät lavalle osaksi ohjelmaani. Pyrin aina valitsemaan lavalle kanssani sellaisia henkilöitä, jotka viihtyvät lavalla, en siis koskaan valitse sitä henkilöä, joka silminnnähden jännittää esiintymistä tai pelkää yleisön edessä olemista. Vaan niitä rempseitä tyyppejä, jotka haluavat lavalle ja joita muu yleisö haluaa nähdä lavalla.

Ruokkivaa kättä ei purra

Arvostan jokaista esiintymistäni suuresti ja olen kiitollinen jokaisesta keikasta. Näin ollen en myöskään pilkkaa tilaaja yritystä vaan pyrin enneminkin nostamaan tilaaja yritykseni esiin positiivisessa valossa.

 

Lämmin tunnelma ja kohtelias käytös

Kaikki esitykseni ovat suunnattu aikuisyleisölle ja erityisesti yritystilaisuuksiin sopiviksi. Silti ne ovat sellaisia, että ne voi hyvin esittää vaikka koko perheen tapahtumissa, en siis kiroile tai käytä muuten alatyylistä kieltä.

Kaikki esitykseni ovat hyväntuulisia, eivätkä sisällä voimakkaita poliittisia kannanottoja tai muita sellaisia viestejä jotka saattaisivat nostaa voimakkaita tunteita pintaan. Tämä ei johdu siitä, etteikö minulla mielipiteitä ja näkemyksiä olisi, vaan siitä, että esiintyessäni koen että tehtäväni ei ole saarnata vaan viihdyttää ja luoda hyvää mieltä.

Voit siis huoletta tilata minut asiakastilaisuuteesi, yrityksen vuosijuhlaan tai pikkujouluihin. Kenenkään mieltä ei pahoiteta ja kaikilla on hauskaa!

 

Esiintymisfilosofiani