Koulukiusaaminen

Koulukiusaamisen on loputtava

Syksyllä 2020 uutisoidut koulukiusaamistapaukset saivat kuppini vuotamaan yli ja kaatumaan. Päätin silloin alkaa taistella koulukiusaamista vastaan. Koulukiusaaminen on sanoinkuvaamattoman perseestä ja äärimmäisen haitallista koko yhteiskunnalle. Omaan vahvan kokemuksen koulukiusattuna olemisesta ja Vantaan kouluväkivalta -tapaus yhdessä Presidentti Sauli Niinistön Jope Ruonansuun muistotilaisuuteen kirjoittaman kirjeen kanssa olivat liikkeelle paneva voima joka sai minut siirtymään kauniista ajatuksista ja hyvistä suunnitelmista tekoihin.
Minä ryhdyn aktiivisesti taistelemaan koulukiusaamista vastaan ja aioin käyttää siihen aikaani koko työurani ajan tai kunnes koulukiusaaminen loppuu.

Aloitin kuvaamalla videon jolla kerron omista kokemuksistani koulukiusattuna ja pyrin siinä kertomaan kuinka pitkäkestoisia vaikutuksia kiusaamisella voi olla. Video on suunnattu peruskoululaisille ja sen voi katsoa vaikka oppitunnilla tai muussa sopivassa yhteydessä.

(Teksti jatkuu videon alapuolella..)

Koulukiusaaminen

Video

Minua voi pyytää veloituksetta kouluille puhumaan koulukiusaamisesta, puheenvuoroni kestää yhden oppitunnin verran. Teen näitä puheita vähintään 20 kpl vuodessa. Korona-aikana puhe voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä.

Tämän lisäksi etsin jatkuvasti lisää tietoa koulukiusaamisesta ja siitä, miten se saataisiin loppumaan. Osallistun koulutuksiin ja haastattelen asiantuntijoita, etsin aktiivisesti tapoja joilla minun panokselleni saataisiin suurin mahdollinen hyöty.

Tulen myös pitämään meteliä aiheesta, ettei se pääse unohtumaan kouluväkivaltatapausten välillä. Jos sinulla on ideoita tai tietoa jotka auttaisivat tässä otan niitä mielelläni vastaan.

Koulukiusaamisen on loputtava.

Janne Mustonen
taikuri-jonglööri

Kouluvierailuni kevät 2021

Kevään 2021 aikana pidin viisi puheenvuoroa eri kouluilla. Puheenuorot toteutettiin etänä koronarajoitusten vuoksi. Koulut ja luokat joissa vierailin, olivat:

Kouvola, Eskolanmäen koulu 1-3 lk ja 4-6 lk
Vaasa, Hietalahden koulu 3-luokka
Lahti, Jalkarannan koulu 1-6 luokat
Kouvola, Urheilupuiston koulu, 7-9 luokat
Yhteensä puheeni tavoitti noin 900 oppilasta tämän kevään aikana, kiitos että pääsin puhumaan teille. Tämä on hyvä alku. Syksyllä jatketaan puheiden ja toivottavasti myös livevierailujen merkeissä.

Kouluvierailut syksy 2021

Taiteen edistämiskeskus myönsi minulle 5 kuukauden työskentelyapurahan koulukiusaamisen vastaiseen kampanjaani, tämän avulla olen pystynyt pitämään useampia puuheenvuoroja ja esiintymään laajemmalla alueella.

Syksyllä 2021 Pidin yhteensä yksitoista puheenvuoroa kuudella eri koululla. Kaikki puheenvuorot pystyttiin toteuttamaan livenä.

Kouvola, Pilkanmaan koulu 1-4 lk, 5 lk ja 6 lk
Savonlinna, Kaakkois-Suomen amk, Kouluhyvinvointi ja kuraattorityön sosionomikoulutus
Iitti, Haapakimolan koulu 1-4lk ja 5-6 lk
Kouvola, Elimäen yhteiskoulu 4-6 lk ja 7-9 lk
Lahti, Mukkulan koulu 4-6 lk ja 7-9 lk
Laitila, Varppeen koulu 7-9 lk
Puheeni tavoitti syksyn aikana hieman yli 1100 oppilasta, yhteensä olen puhunut jo hieman yli kahdelletuhannelle 1-9 luokkalaiselle.
Syksyn puheenvuorojen määrä ylitti hieman suunnitellun, mutta se on vain positiivista. Kevätlukukaudelle tavoiteena on pitää vähintään kymmenen puheenvuoroa, toivottavasti livenä!

Kevät 2022

Keväätlukukaudella vierailin kahdeksalla eri koululla: Imatralla, Kotkassa, Pyhtäällä, Suolahdella, Lappeenrannassa ja Lohjalla. Puheevuoroja tuli yhteensä 21. ja ne tavoittivat yhteensä noin 2400 oppilasta.

Syksy 2022

Syyslukukaudella vierailin seisemällä koululla: Simpeleellä, Parikkalassa, Joutsenossa, Siikaisissa, Porvoossa ja Kouvolassa. Puheenvuoroja kertyi yhteensä 17 ja ne tavoittivat yhteensä noin 1950 oppilasta.

Olen pitänyt yhteensä 55 puheenvuoroa kahden kuluneen vuoden aikana ja ne ovat tavoittaneen noin 6500 oppilasta.

Kevät 2023

Kevätlukukaudella kävin puhumassa viidellä koululla, Kouvolassa: Kaunisnurmen, Niinistön ja Korian kouluilla. Porvoossa Epoon koululla ja Hämeenlinnassa Iittalan koulussa. Puheenvuoroja kertyi yhteensä kuusi kappaletta ja ne tavoittivat noin 900 oppilasta. 

Lukuvuoden 22-23 aikana pidin yhteensä 23 puheenvuoroa, kahdellatoista eri koululla ja ne tavoittivat yhteensä noin 1900 oppilasta. Tällä hetkellä puheenvuoroni on kuullut noin 7500 oppilasta ja tasaisen vauhdin taulukolla tavoitan ensi lukuvuonna 10 000 kuulijan rajapyykin.

Tilaa uutiskirje

Tilaa taikuri-jonglöörin uutiskirje niin saat juhlaoppaan, jonka avulla pystyt välttämään yleisimmät virheet tapahtuman järjestämisessä. Uutiskirje tulee neljä kertaa vuodessa, joten emme tuki sähköpostiasi turhanpäiväisellä viestittelyllä.